Email: info@frontaalmedia.nl

Nieuwe Twitterprofiel afmetingen 2014

No Comment
frontaalmedia twitter nieuwe afmetingen 2014
0 Flares 0 Flares ×

Sinds enkele dagen kan je je Twitterprofiel updaten naar een nieuw uiterlijk. De grootste verandering is de header photo, ook wel bekend als de omslagfoto. Deze loopt nu over de hele breedte. Ook de profielfoto heeft in het nieuwe twitter design een nieuwe afmeting gekregen. Door deze wijzigingen in de layout van Twitter beginnen Facebook, Google+ en Twitter qua uiterlijk nu wel erg veel op elkaar te lijken.

Ook is het mogelijk, net zoals op de Facebookpagina, om een bericht vast (vastpinnen) te maken aan de bovenkant van je profielpagina. Daarnaast worden tweets die meer interactie hebben gehad automatisch groter weergegeven in de berichtenstroom. Je weet zelf vaak wel welke berichten veel geretweet werden, nu is het dus ook voor de bezoeker meteen duidelijk welke berichte interessant zijn.

Afmeting Header Photo / Omslagfoto (1500 x 500 pixel)

Twitter raad voor de nieuwe header photo of omslagfoto een afmeting van 1500 x 500 pixels. De Twitter omslagfoto wordt altijd op zijn grootst weergegeven, op een beeldscherm van meer dan 24-inch kan het dus voorkomen dat je omslagfoto er korrelig uit ziet. Het is het beste om of een foto met een afmeting van ongeveer 3000 x 1000 pixel te gebruiken of je afbeelding van 1500 x 500 pixel op de hoogste kwaliteit op te slaan. Als je nog idee├źn nodig hebt voor de nieuwe header image, Twitter heeft hier enkele voorbeelden staan.

Afmetingen Profile Photo / Profielfoto (400 x 400 pixel)

Voor de profielfoto raad Twitter een afmeting van 400 x 400 pixel aan, daarnaast moet de afbeelding vierkant zijn. De profielfoto schaalt naar 200 x 200 pixel op je profielpagina, wordt zelfs nog kleiner in de timeline, maar wordt op de volledige grote weergegeven als iemand op je profielfoto klikt.

De achtergrondafbeelding

Ook al zal je hem nog af en toe tegenkomen, in de toekomst zal de achtergrondafbeelding bij Twitter waarschijnlijk geheel verdwijnen.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Reddit 0 LinkedIn 0 StumbleUpon 0 0 Flares ×

Leave Your Comment

Your Name*
Your Webpage

Your Comment*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>